Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua. Juontuu kreikan sanoista logos (sanan merkitys, sisältö, ajatus) ja dia (kautta, lävitse)

 1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengardlandofstories.weebly.com

03.05.2019 14:13
Koska suntuubi lopettaa, on Isengard siirtynyt uuteen osoitteeseen. Siirto on vielä kesken, mutta tervetuloa katsomaan uusia sivuja ja niiden valmistumista! (isengardlandofstories.weebly.com)

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

12.03.2019 17:15
Helmi- ja maaliskuun linkkarikirje

Hej ihanat linkinvaihtajat! Lakritsipiippu här.

Jos oikein muistan, en tehnyt helmikuussa linkkarikierrosta ollenkaan, mikä on todella out of character mun kohdalla. Mä oon aina niin uskollisesti kiertänyt joka kuukausi linkkareiden luona, mutta jotenkin helmikuu hurahti ohitse ja se vain jäi. VAIKKAKIN, mä olen käynyt joka päivä Isengardissa ja vieläpä monta kertaa päivässä, mutta sitten unohdin tehdä linkkarikierroksen. Huoh.

No, aloitellaanpa Isenin kuulumisilla. Mitä on tapahtunut sitten viimeisimmän linkkarikirjeen? Hmm… uusia novelleja ei sitten viime linkkarikierroksen ole tullut, mutta yksi uusi runo kylläkin, nimeltään Kyynelpaju. Mä en todellakaan ole mikään runoilija, mutta kivaahan niitten rustailu on. Uusia lukuja kaikkiin tarinoihin on tullut, lukuunottamatta Metsän tytärtä ja Ladonin puutarhaa. Olen kyllä kirjoittanut ahkerasti Metsän tyttären uutta lukua, mutta ei se siltikään ole vieläkään edes puolessa välissä. Aikamoinen työmaa, mutta kyllä tästä selvitään! Isenissä käyn monta kertaa päivässä, mulla on pakkomielle omasta sivustani. Ulkoasun muokkasin myös, uusi layout, uudet linkkivärit ja taustakuva. Jos ulkoasu näkyy edelleen pinkkinä, pitää teidän tyhjätä sivuhistoriaa vähäsen, että Isenin ulkoasu näkyy oikein – jos siis haluatte, tietenkin. Uusia piirrustuksia ei ole tullut, en ole inspiroitunut piirtämään yhtään mitään. Ehkä joku päivä!

Koulussa menee ihan jees. Ei oo ollenkaan niin paha, mitä oletin, että tämä kevät olisi. Sain ruotsin kurssista 4 (asteikolla 1-5), joten oon ihan tyytyväinen. Olishan se 5 ollu kiva, mutta kusin sen suullisen esityksen kun hermot petti, joten it is what it is. Oon saanut rästihommat tehtyä ja tehtäviä palautettua joten hyvin menee! Oon lukenut 16/50 tämän vuoden Goodreads lukuhaasteesta, ja 12/339 Rory Gilmore lukuhaasteesta. Viime aikoina olen lukenut Yön talo kirjoja pari kappaletta, Othellon, Harry Potterin kaksi viimeistä osaa, Liisa Ihmemaassa englanniksi, The Art of War by Sun Tzu ja Pyydä luokse sun jonka on kirjoittanut Albert Espinosa (vahva suositus!). Mulla on 48% jäljellä, ja sitten olen lukenut (kuunnellut) Tulen ja jään laulun ensimmäisen kirjan (Game of Thrones niille jotka eivät tiedä). Kaikkia en siis suinkaan ole lukenut konkreettisina kirjoina, vaan olen kuunnellut äänikirjoina suurimman osan, Yön talot olen lukenut kirjoina, sekä Rosa Liksomin novelli kokoelman ja Arto Paasilinnan Jäniksen vuoden (TODELLA vahva suositus, mun uusi lempi suomalainen kirja!!!). Vähän writer’s block yrittää puskea päälle, mutta kun hampaat irvessä kirjoitan väkisin pari lausetta joka päivä, saan pidettyä sen loitolla ja ehkä joku päivä pääsen taas flow tilaan.

Lisäksi blogipostauksessani Camp NaNoWriMosta (http://isengard.suntuubi.com/?cat=43&lang=fi&id=82&p=0#makecomment) kerron siitä, miksi osallistun Camp NaNoWriMoon, millaisella tavoitteella ja tarinalla jne. Sitä voi käydä lukaisemassa ja kommentoimassa jos suinkin yhtään kiinnostaa ensi kuun Camp NaNo-projektini! Olen itse aika innoissani, mutta myös peloissani. Katsotaan mitä tästä tulee.

Lupaan tulla myöhemmin erikseen antamaan palautetta teksteistä, mikäli sikäli sellaisia on tai uusia on tullut. Olen todella huonosti lukenut linkkareiden tekstejä, mutta kyllä mä sitä ajattelen usein ja pian ryhdyn tuumasta toimeen! Saa tulla kertoilemaan omia kuulumisia Iseniin, mikäli koette sen tarpeelliseksi. :) Palaillaan taas asiaan.

Hälsningar,
Lakritsipiippu

Nimi: Nike
Kotisivut: http://nikee.altervista.org/

23.02.2019 16:59
Heippa! Mun on pitänykysyä tätä siitä asti kun lueskelin ja stalkkasin sun hahmon tarinoita tuolla Pensieve ropessa, muttamuta käviskö siis linkinvaihto? :D

Nimi: bam
Kotisivut: http://perhosefekti.suntuubi.com/

22.02.2019 22:19
hei linkkari!

pyydän jälleen anteeksi hiljaisuutta, mutta koulukiireet ovat vieneet minut mennessään... loppu- ja alkuvuosi ovat muutenkin hulahtanut jotenkin aivan liian nopeasti – kohta on jo maaliskuu?! musta tuntuu, etten osaa ollenkaan elää hetkessä, minkä takia koulutöiden deadlinet ja kaiken maailman kissanristiäiset tuntuu menevän multa ihan ohi (tai sitten stressaamaan aivan liikaa).

olinpas kerrankin carpe diem -meiningillä liikenteessä, ja väsäsin perhosefektiin uuden ulkan ihan vaan koska teki mieli! siitä tuli melkoisen erilainen kun aikasemmin, mutta tykkään siitä! yheltä oon jo kuullut, että arial on "maailman kauhein fontti", mutta ite tykkään siitä. ku se on tolleen niin yksinkertainen. vähän niinku mä! :)

MUTTA on mulla muutakin ilmoitettavaa... mä nimittäin sain mun ekan novellin julkaistua! ei, se ei valitettavasti ole mun entinen projekti (josta aikaisemmassa linkkarikirjeessä puhuin), mutta sen lupaan julkaista kevään tullen. oon vaan ollut sen verran blockissa, että on ollut vaikea kirjottaa... en kuitenkaan enää – oon päässyt takasin vauhtiin!

siitä puheen ollen, mä oon vihdoin ja viimein päässyt eroon mun omituisesta writer's block -tilasta ja kroonisesta alemmuuskompleksista (jotenkin), koska mä oon alottanut taas kirjottamaan ja koodaamaan! teen projekteja lähinnä omaksi huviksi, mutta oon miettinyt jonkinlaisen portfolion tekemistä (jos joskus alkaisin tekemään web-suunnittelua ammatiksi?)

ei mulla oikeestaan sen enempää – kehotan vaan menemään lukemaan mun novellia (looking in the mirror) ja antamaan palautetta! se on tosi lyhyt ja jotenkin kauheen avonainen, mutta haluisin kuulla mitä mieltä ootte! :)

kevättä odotellen,
bam

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

27.01.2019 17:00
Tammikuun linkkarikirje

Hej igen! Sainpas raahattua laiskan ruhoni linkkarikierrokselle näin tammikuun loppupuolella. Paljon on kerennyt tapahtumaan sitten viimeisimmän linkkarikirjeen, joten eiköhän mennä suoraan asiaan.

Isengardiin on tullut yksi uusi novelli (nimeltään 13) sitten viimeisen linkkarikirjeen, jossa mainostin uutta novellia (Jani ja joulutreffit). Hävytöntä mainontaa koko ajan. Tarinat ovat edenneet hyvin Isengardissa, ja isoin syy miksi halusin tulla linkkarikierroksen tekemään on se, että 6 tunnin (ja 4 vuoden) jälkeen Metsän tytär on vihdoin saanut uuden luvun! Julkaisin 2. luvun eilen illalla (muistaakseni, olen kipeänä ja päivät sulautuu yhteen). Uskomatonta, että minulla meni yli 4 vuotta julkaista 2. luku Metsän tyttäreen. Järkyttävää, kuinka aikaansaamaton olen ollut. Mutta nyt ollaan taas kartalla, ja lupaan, että lukuja tulee vähän useammin kuin kerran neljään vuoteen. Myös muut tarinat ovat edenneet hyvin. (:

Mulla menee ihan ok. Vähän koulu painaa päälle, mutta en stressaa kasaantuvista tehtävistä ja lähentyvistä deadlineista läheskään niin paljon kuin mitä mun pitäisi ja se on paha, koska sitten en saa mitään aikaiseksi.
Joulukuussa mainitsevani Ruotsin matka peruuntui valitettavasti, mutta tatuoinnit otin ja helmikuussa tulisi sitten seuraava… koska opiskelijalla on rahaa kuin roskaa. No, elämästä pitää nauttia! Olin vastuullinen aikuinen ja ostin ruokaa ja ajattelin kokata enkä vaan syödä valmisruokaa/tilata pizzaa.

Mitä tänne kuuluu? Koulussa paineita? Töissä paineita? Oletko lukenut hyviä kirjoja? Kirjoittanut jotain inspiroivaa? Lahnannut hyvällä omallatunnolla? Kerro kaikki! Kuulisin mielelläni kuulumisia.

Hej då!

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

16.01.2019 18:06
Hej!

Tulin nyt tännekkin puolelle vastailemaan, kun kerta niin uhkailin Isenin suunnalla.
Kiitti viestistä, oli kiva lukee pientä tilannekatsausta!

Aattelin nyt sitten oikeen olan takaa marmattaa mun viime vuodesta kun sitä kerran pyydettiin. Eli, viime vuosi oli aika rankka. Mun lääkitystä muutettiin pauttiarallaan neljä kertaa ja söin lääkkeitä kuin hevonen (literally mun annosmäärät olis riittäny hevosellekkin), mutta vihdoin ja viimein monen kuukauden kärvistelyn ja kärsimyksen jälkeen olo parani ja elämä alkoi taas rullaamaan. Lihoin viime vuonna liikaa. Otin kaksi tatuointia. Kävin roadtripillä Latviassa. Hetkinen... ihan hyvältähän toi 2018 kuulostaa???? Miksköhän siitä jäi niin paska maku sitten suuhun? No jaa, oli miten oli, tämän vuoden odotukset!

Odotan paljon tältä vuodelta, lähinnä siksi koska päätin ja lupasin ja pyhästi vannoin, että alan käyttämään rahaa niin kuin vastuullisen aikuisen kuuluukin: matkustamiseen ja tatuointeihin. Eiku, hetkinen??? Siis mähän en elämältä toivo muutakan kahta asiaa, matkustamista ja tatuointeja. Kumpaakaa en saa koska 1. oon paska rahankäyttäjä, 2. materialismi rakkaus is real ja tuhlaan rahat kaikkeen krääsään, 3. oon paska rahankäyttäjä, 4. mulla on pakkomielle omistaa kaikki kirjat ja leffat ja sarjat, mulle ei riitä että ne on jossain BookBeatissa tai Netflixissä... ja 5. oon paska rahankäyttäjä. MUTTA NYT ASIAAN TULEE MUUTOS! Mä oon päättänyt leikata mun menoja (lue: syödä puuroa ja näkkileipää) ja lopettaa turhan rahankäytön (lue: lopettaa tupakan polttamisen ja redbullin juomisen) ja käyttää rahani laskujen ja vuokran lisäksi tatuointeihin ja matkustamiseen. Mun mielestä tää on alkanut ihan hyvin, kun ollaan vasta tammikuussa ja oon jo ottanut neljä tatuointia kun tatuoin mun sormet ja helmikuussa on seuraava aika! Matkustaminen joutuu nyt vähän odottamaan koulun takia, mutta kyllä mä sitäkin teen ihan varmasti.

(Kesätöitä vois toki harkita...)

Olipas sekava ja outo viesti. Kiitos, anteeksi ja näkemiin!

Vastaus:

Ihana kun tulit tänne vastailemaan!♥

Kuulostaa siltä, että viime vuoteen on mahtunut kaikenlaista. Ymmärrän mietintäsi, miksi jäädä paska maku suuhun, jos kerran noin paljon kaikkea siistiä on mahtunut vuoteen (oikeesti pls tarviin elämääni roadtripin Latviassa!). Mutta luulen, että vaikka kuinka olis vaikkapa vuodessa täydelliset 11kk ja joulukuu sysipaska, jää se paska olo päällimmäisenä mieleen.. Ja toisaalta ihminen on mielummin pessimisti kuin opitimisti. Tai en tiiä. En oo psykologi. Mietin ehkä nyt lähinnä omasta näkökulmastani tän:D.

Sun suunnitelmat kuulostaa hyvältä. Matkustamista ja tatuointeja; onko mitään sen parempaa? Itse olen aika samoilla vesillä toisen puoliskon kanssa, joka on toi matkustelu. Komppaan kyllä täysin että rahaa ei hirveesti ole, mutta onneks matalallakin budjetilla voi (pakko!!!) matkustaa. Toki lähen viikoks Kreikkaan (koska ahhh onks mitään siistimpää kun kreikan mytologia) ja se ei ehkä oo se matalan budjetin mesta.

Mä en tiedä onks mahollista koskaan oppia käyttämään kunnolla. Ehkä. Jotkut ihmiset kuulemma osaa. Mutta toisaalta mä koen, että elämä on tylsää jos sulla on koko ajan täysi balanssi sun rahojen suhteen. Sitä täytyy olla liian vähän tai liikaa että elät täysiä. Toki jälleen, nää on näkemyksiä vaan mun suunnalta. (paitsi toi että liikaa rahaa lol). Ite pyrin kanssa samaan järkevään rahankäyttöön, eli röökin lopettamiseen. Sääli vaan että se ei tunnu ottavan tulta alleen. No, pikkuhiljaa.

MUTTA nyt tähän loppuun. Toisaalta jos sä nyt otat kaikki tatuoinnit ja vaikka matkustat kesällä, niin sulla jää sitten loppuvuosi aikaa sitten toteuttaa nää sun tän vuoden suunnitelmat järkevästä rahankäytöstä ja muusta!!:)

ps. ei ole olemassa muita kuin sekavia ja outoja viestejä. Jopa meidän kaikki opet laittelee spostissa jotain ihan ihme sekaoutoviestejä. Joten ei paineita, ne on kuitenkin kirjotellut viestejä jonkun kolmetuhattavuotta.

-Vaeltaja

Nimi: bam
Kotisivut: http://perhosefekti.suntuubi.com/

01.01.2019 19:43
sullakin on ihanan yksinkertaiset, kauniit sivut! luin ton lintu-novellin, ja ihastuin. palailen ajan puitteissa lukemaan muitakin teoksiasi! kyselemäsi linkinvaihto muuten sopii, pistän heti linkkinne listaan :)

Vastaus:

Kiitos paljon, vaikkakin näin itsekriittisenä tuon vanhan tekstin lukeminen tuottaakin melkoista myötähäpeää itseäni kohtaan :D Mahtavaa kun linkinvaihto sopii, laitan heti tietoihin ylös :)

-Vaeltaja

©2019 T ä ä l l ä - suntuubi.com